Et kreativt fællesskab

Nina og Louise fra Uld & co

Bag farvegryderne i Uld & co står Louise og Nina. Vi faldt begge i garnkurven for mange år siden og har en fælles glæde for godt håndværk, naturlige fibre og enkle kvalitetsdesigns. 

Vi elsker fællesskabet om det kreative. At glædes over garnet, nørde en udtagningsdetalje og grine lidt af hvor herligt vi synes det er at ae garn. Vi elsker garn, gode opskrifter og det gode gamle håndværk - og vi vil meget gerne dele det med dig. Det er starten på Uld & co. 

Louises er oprindelig håndværk- og designlærer foruden en forrygende restaurantchef. Nina har en virksomhedsbaggrund i byggeriet og husere på det tekniske område. Begge holder vi til i Fredensborg, hvor du også kan hente din ordre, hvis du bor i nærheden.

Fra Instagram-bekendtskab til virksomhed

Et tilfældigt hashtag på Instagram blev til et glas hvidvin, et fælles krydsnøgleapparat og tilfældet rådede klogt for os, da vi begge tog en tur i brædderne med stress i starten af 2016. Mod den slags hjælper gode venner, mange retmasker og troen på, at der er noget godt i vente på den anden side.

En 'steady diet' af kaffe, håndfarvet garn og ost. Strik og håndfarvet uld er ren terapi. Vi tror på det.

Vi tror på, at hvis udsigten ikke god nok, så må man flytte popo'en derhen, hvor der er noget at opleve. Oplevelser er noget vi finder i fællesskab og efter en del kopper kaffe, mange strikkketimer og lange snakke om et seriøst, kreativt fællesskab begyndte vi at farve garn.

Uld & co. og håndfarvet garn i høj kvalitet blev vores udsigt til en kreativ hverdag. Muligheden for at nå ud til et kreativt fællesskab med andre garn-entusiasteer og en glad tilværelse med mere tid til børn og garn . 

Laver I opskrifter?

Vi tilhører begge to den kategori af strikkere, der elsker at strikke 'ud-af-det-blå'. Se et billede, få en idé, strikke en prøve og få konstrueret cardiganen, som den ser ud i tankerne.

Danmark huser adskillige dygtige opskift-magere, der designer med lækre detaljer til lækkert garn og kan tage sig betalt som fortjent. Husk endelig at købe deres lækre, gennemdesignede opskrifter så de fortsætter med deres håndværk. Vi gør det selv - også selvom vi ikke altid strikker efter dem. Støtter vi ikke dansk design men halter alverden gratis på Ravelry - ja så forsvinder kunsten at lave gode strikkeopskrifter.

STACKS huen kan købes som kit. KITE tørklæde kan købes som kit. BRICKS tørklæde kan købes i løssalg. Kits og opskrifter til STACKS hue, KITE tørklæde og BRICKS tørklæde.

Hos os er kunsten det håndfarvede garn og de lækre, håndsyede accesories. Vi designer opskrifter til vores egne kits, som passer perfekt til det håndfarvede og flerfarvede garn. Vores kits kræver ikke det store kørekort i strik og opskriftslæsning. Til gengæld følger der gode tips og forklaringer med. Og så er de udviklet så de passer perfekt til vores garn i både mængde og strikketyper.

Nogle få opskrifter (pt. BRICKS og TWIRL) sælger vi også i løssalg. Det er typisk dem, hvor du skal bruge hele fed og ikke små portioner garn. Køber du en opskrift i løssalg hos os koster den derfor ikke alverden. For det først vil vi allerhelst sælge den sammen med garn. For det andet så får du den med posten, så der skal porto oveni.

Hvis du er lidt ligesom os, så kan du strikke KITE eller noget af vores andet inspiration-strik lige ud af det kloge strikkehoved. Gør det gerne. Del og skriv du blev inspireret her hos Uld & co.

Se Uld & co's opskrifter og kits Se alle Uld & co's kits og opskrifter.

Lad dig inspirere og brug af nettets vidunderlige gratis opskrifter. Men hvor andet er angivet, så lad dig ikke friste til at kopiere en opskrift. Strik din egen variation - det bliver garanteret meget mere, som du selv drømmer om.